Närbild på bultar

Skruvar vid montering av vävkompensator – värt att tänka på!

Allt för att undvika hål i nya vävkompensatorer

Ett vanligt sätt att montera en vävkompensator / dukstos är mellan en kanal- och en lösfläns. Vävkompensatorn monteras då som ett U och spänns fast mellan kanal- och lösflänsen med skruvar. När vi levererar vävkompensatorer med ståldetaljer levererar vi alltid lösflänsarna med försänkta hål och naturligtvis försänkta skruvar.

image 6
Skruvar vid montering av vävkompensator – värt att tänka på! 4

Att använda försänkta skruvar kan avsevärt öka vävkompensatorns livslängd. Kanske framför allt i applikationer där kompensatorn har ett högt invändigt övertryck, t ex trycksidan på en fläkt. I dessa applikationer trycks väven utåt och om man då använder vanliga sexkantskruvar så kommer väven nötas sönder mot skruvskallarna.

image 7
Skruvar vid montering av vävkompensator – värt att tänka på! 5

När vi ser att kunder använder fel typ av skruvar när de monterar vävkompensatorer antyder det att kunden använder montagepersonal som inte är experter på vävkompensatorer. Det är lätt att göra fel men det kostar kunden pengar. Normalt är en vävkompensator mycket billigare än montaget. Går det hål i vävkompensatorn på grund av felaktiga skruvar minskar man livslängden med flera år och kunden måste bekosta ett byte flera år i förväg.

Varför inte göra rätt från början, samarbeta med en specialist.

image 8
Skruvar vid montering av vävkompensator – värt att tänka på! 6
Rulla till toppen