Rörupphängningar

Vad finns det för olika rörupphängningar?

Designdata Rörupphängningar

Rörupphängningar

Rörupphängningar eller fjäderhängare används överallt inom industrin. De används tex. för att hänga upp allt från stora pannor till VVX eller att hänga rörledningar och avlasta andra viktiga system.

Det finns både fasta och rörliga rörupphängningar. Fasta består ofta av en pendel och rörklamma medan en rörlig innefattar en fjäder. En rörlig rörupphängning är enkelt förklarat en fjäder som är monterad i ett fjäderhus. Vid leverans är fjädern förspänd på rätt last och klar att monteras med de monteringsdelar som medföljer.

Det finns två olika typer av fjäderhängare: variabla och konstanta.
De variabla fjäderhängarna består av en variabel fjäder som rör sig beroende på vilken last den utsätts för. En konstant fjäder är designad att dra med en konstant last hela tiden. Normalt används konstanta fjäderhängare vid större rörelser och högre laster.

Bra att veta är att vi har både hängande och stående fjäderhängare. Allt behöver inte hängas i långa pendlar utan det går utmärkt att tex. placera en fjäder under ett rör.

Vad vi kan leverera

Vi kan leverera kompletta variabla och konstanta rörupphängningar i målat, galvat eller rostfritt utförande. Till det levererar vi alla pendlar, rörklammor och andra detaljer som behövs för att kunna montera fjäderhängarna i sekundärsmidet.

Utöver fjäderhängare designar och levererar vi stötdämpare som tex. kan låsa ett rörsystem om det blir för stora stötar i systemet.

Vi har alla detaljer som behövs för att avlasta rörledningar, allt från fixar, pendlar mm.

Kontakta oss om rörupphängningar, så skickar vi en digital katalog till dig.

Rulla till toppen