Skjutspjäll

Vi förser den svenska industrin med robusta, pålitliga och underhållsfria skjutspjäll

Designdata Skjutspjäll

Vi förser den svenska industrin med robusta, pålitliga och underhållsfria skjutspjäll.

Värt att veta är att våra spjäll är till industriapplikationer och inte för ventilation och hemmabruk.

Det våra kunder uppskattar mest är att spjällen tillverkas efter order vilket innebär att spjällen är helt kundanpassade och unika. Vi vet vilka frågor vi ska ställa för att få all information vi behöver för att ta fram en offert. Med offerten följer alltid en ritning. Leveranstiden är sedan 4-6 veckor och spjällen tillverkas lokalt i Danmark. Den stora fördelen med lokal tillverkning är korta leveranstider och billigare transportkostnader.

Skjutspjäll eller giljotinspjäll tillverkar vi i runt eller rektangulärt utförande. Vi tillverkar dem i det material som krävs beroende på media och temperatur vanligast är kolstål och olika rostfria kvaliteter. Vi är väldigt duktiga på att designa och tillverka spjäll men hur de ska regleras är upp till kunden, pneumatiska manöverdon, elektriska manöverdon eller hydrauliska manöverdon. Vi ber kunden specificera vad de önskar även märke så köper vi in rätt manöverdon, monterar det på spjället och provkör det innan leverans.

Den stora skillnaden jämfört med vridspjäll är att spjällbladet är helt ute ur kanalen under drift, jämfört med vridspjäll där spjällbladet alltid är i flödet. Fördelen är att spjällbladet inte påverkas av mediat och nackdelen är att det är platskrävande, då det tar upp plats utanför kanalen.

Värt att nämna med skjutspjäll är att det finns en risk att de klämmer, minsta spänning i kanalen kan göra att det blir svårt för spjällbladet att glida i spåren och stänga friktionsfritt. Om skjutspjäll behövs så se till att kanalen är riktigt upphängd och avlastad så att det inte uppstår spänningar som trycker ihop spåret där spjällbladet ska glida. Detta är lätt att glömma och alla tillverkare upplyser inte om det.

Våra spjäll tillverkas främst för luft, rökgaser och media med partiklar som tex flis, pellets och aska. En typisk kund är en pannanläggning. Det finns spjäll på luften in i pannan och spjäll på rökgaserna ut, sedan finns det spjäll vid bla askhanteringen.

Vår styrka som leverantör är:

  • Att alla spjällventiler tillverkas efter kundorder vilket innebär att du som kund får precis det din process behöver, du kan tex. välja ingående material och manöverdon helt efter dina behov.

  • Att all tillverkning sker helt i Danmark av stål från europeiska stålverk. Detta innebär korta leveranstider och korta transporter vilket är positivt ur ett miljöperspektiv.

  • Att vi alltid skickar med ritningar med våra offerter och i samband med leveransen får du komplett dokumentation på spjället och tillhörande manöverdon.
Vill du bli kontaktad?
Rulla till toppen