Vridspjäll

Vi på Nordic Bellows AB har designat och levererat spjällventiler i över 25 år. I vårt sortiment har vi vridspjäll, jalusispjäll, fördelningsspjäll, skjutspjäll och spärrluftsspjäll. Allt vi levererar tillverkas helt efter kundorder så alla spjällen är anpassade efter varje kunds unika behov. Spjällen är i robust industriutförande.

Vridspjäll är antingen runda, rektangulära eller kvadratiska och har ett spjällblad.

De vanligaste användningsområdena för vridspjäll är att reglera flöde i kanalsystem eller att använda vridspjällen som avstängningsspjäll (on-off). Vridspjäll monteras tex i luft- och rökgaskanaler i pannanläggningar för att reglera luftflödet in i pannan och även reglera rökgaserna ut ur pannan.

Vill du diskutera vridspjäll

Kontakta oss

Material

Våra spjäll tillverkas i svart eller vitt stål, det är media och temperatur som avgör vilket material som används. Vi tillverkar spjäll i bla S235JR, 1.4301, 1.4436, 254 SMO, 253MA, 16Mo3 mm.

Täthet

Vridspjällen har en täthet på 99-100%. Tätheten räknas som en funktion mellan karmarean och spjällbladets area. Detta medför att större spjäll blir tätare jämfört med mindre spjäll. 100% täthet uppnår vi med våra spärrluftspjäll.

För att uppnå hög täthet över hela spjällets livslängd har vi inga mjuktätningar. De går sönder på sikt och då blir spjällen väldigt otäta. Vi tätar med hjälp av metallanslag som anpassas efter varje spjällblad, på så sätt säkerställer vi hög täthet över lång tid.

Manöverdon

Alla spjäll ska regleras på något sätt, enklast är att använda en handspak eller en snäckväxel. Utöver handmanövrerade manöverdon erbjuder vi pneumatiska, elektiska eller hydrauliska don. Ofta specificerar våra kunder vilka don som önskas så köper vi in donen.  Vridspjällen levereras oftast med monterat och provkört don.

Lite underhåll

Dessa vridspjäll är väldigt robusta, driftsäkra och kräver minimalt underhåll. Vi har inga lager som kräver underhåll och smörjning utan vi har en design med grafitpackningar i en packbox i stället för lager. Allt för att underlätta för dig som kund och öka driftsäkerheten.

Kontakta oss och dra nytta av vår kunskap

Kontakta oss

Om du vet exakt vad du behöver så kontakta oss för en offert inkl. ritning. Om du inte vet vad du behöver har du en ännu större anledning att kontakta oss, vi ställer rätt frågor så du får ett spjäll som passar just dina behov.