Kullänk kompensatorer

Vad är en kullänkkompensator?

En kullänkkompensator kan också kallas lateral kompensator. En kullänkkompensator tar främst upp laterala rörelser. En kullänkkompensator har alltid 2 eller fler dragstänger (tie rods), dragstängerna är monterade i flänsar och monteras med kulleder som låses med muttrar. Kulleden möjliggör att kullänkkompensatorns ändar kan röra sig parallellt så det inte uppstår en vinkelrörelse. Vinkel rörelser tas upp i vinkelkompensatorer.

Kullänkkompensatorer används främst för att inte föra kompensatorns reaktionskraft vidare i systemet. Reaktionskraften är kraften från invändigt övertryck och beräknas som kompensatorns medelarea x trycket. Vid höga designtryck blir reaktionskraften stor och måste tas om hand om i sekundärsmidet.  

Vad vi kan leverera

På Nordic Bellows erbjuder vi högkvalitativa kullänkkompensatorer skräddarsydda efter just dina specifika behov. Våra produkter är designade för att ge maximal flexibilitet och hållbarhet, vilket säkerställer lång livslängd och hög prestanda för ditt rörsystem.

Montering av kullänk kompensatorer

Det är viktigt att följa våra montageinstruktioner vid installationen, montageinstruktionerna medföljer alltid godset vid leverans. Vi finns naturligtvis  alltid tillgängliga för att ge stöd och rådgivning under hela montaget och hela kompensatorns livslängd.

Kontakta oss

Om du har specifika krav eller frågor om vilken kompensator som passar bäst för ditt behov, tveka inte att kontakta oss. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar och teknisk support för att säkerställa att du får rätt produkt för din applikation. Vår expertis inom kompensatorer garanterar att du får högkvalitativa och pålitliga lösningar som möter dina krav.

En lateralkompensator på en lastpall från Nordic Bellows
Rulla till toppen