Rohr2

Analys av komplexa rörsystem och stålstrukturer

Information om reglerspjäll

När ett rörsystem designas och beräknas görs det i ett beräkningsprogram tex. Rohr2 eller CAE-pipe.

Rohr2 är ett program som gör både statisk och dynamisk analys av komplexa rörsystem och stålstrukturer. En fördel är att Rohr2 har många rörberäkningsstandard inbyggda som standard i programmet tex olika ASME och EN-standards.  

När en konstruktör designar ett rörsystem behövs många olika ingående komponenter helt beroende på vad syftet med systemet är. Vi på Nordic Bellows AB designar och levererar stålkompensatorer och rörupphängningar som ofta behövs i ett rörsystem. 

Stålkompensatorer används för att ta upp termisk expansion och rörelser i rörsystem. Stålkompensatorer kan också ta upp vibrationer och avlasta studsar och annan känslig utrustning. I Rohr2 hittar du våra stålkompensatorer under tillverkaren Belman AS. Nordic Bellows och Belman har samarbetat sedan båda företagen grundades 1993.

I Rohr2 kan ni på ett enkelt sätt välja våra stålkompensatorer: Under ”manufacturer” välj ”Belman” i rullistan. Välj vilken rörelse kompensatorn ska kunna ta upp och klicka ”OK”. 

Värt att tänka på är att produktutbudet i Rohr2 är ett standardsortiment. Allt vi tillverkar är utifrån kundorder så vi kan anpassa alla kompensatorer för att passa just ditt unika driftsfall. Fungerar inte värdena i Rohr2 bara ring eller maila så tar vi fram ett annat designförslag tex med lägre fjäderkonstant, kortare inbyggnadslängd eller vad det kan vara. 

Vi är experter på Rohr2

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig till oss!

Kompensatorer är en av våra huvudprodukter, vi har mångårig kunskap så dra nytta av det.

Ring eller maila oss och fråga om vad som helst som rör kompensatorer och rörsystem. 

Vi får tex. ofta frågan vilken typ av kompensator man ska välja, var kompensatorn ska placeras för optimal funktion mm vi svarar mer än gärna på frågor och delar med oss av vår kunskap. 

Vi har tagit fram en kompensatorguide som är uppskattad av konstruktörer. Guiden går igenom bla vilka typer av kompensatorer som finns, hur man väljer rätt typ, var den ska placeras för bäst funktion mm.

I guiden på sidan 11 finns en förklaring på beteckningarna vi använder i Rohr2.Tex. AX=Axial expansion joint, LA=Lateral expasnion joint, AN=Angular expansion joint, SU=welding ends no accessories, ST=welding ends and tie rods. Klicka hem guiden, slå upp sidan 11 så underlättar det mycket när du ska välja kompensator i Rohr2.

Detsamma gäller rörupphängningar i form av konstanta och variabla fjäderhängare. Vi har arbetat med fjäderhängare från Carpenter&Paterson i Wales sedan 1993. Även här delar vi gärna med oss av vår kunskap.

Rulla till toppen