Gummikompensatorer

Standardsortiment av gummikompensatorer i många olika utföranden och gummikvaliteter

Tillverkade i norra Europa

Välj rätt gummikvalitet beroende på media

Kundanpassade tillbehör

Designdata för gummikompensatorer

Vad är gummikompensatorer & varför behövs de?

Gummikompensatorer är en användbar industrikomponent i många olika industrimiljöer då de tar upp både rörelser, vibrationer och t.o.m. ljud.

Ute i industrin kan du se gummikompensatorer monterade nära tex pumpar, kompressorer och tankar. Gummikompensatorernas främsta syfte i dessa applikationer är att eliminera spänningar och laster. Du ser också gummikompensatorer på rörledningar med lägre temperatur, vattenledningar, i off-shore applikationer mm. Att använda gummikompensatorer är ett enkelt sätt att förlänga livslängden på annan utrustning då skadliga vibrationer och spänningar tas bort. Gummikompensatorer är hållbara, säkra och underhållsfria.

Gummi- och stålkvalitet

Olika media kräver olika gummikvaliteter för optimal funktion och livslängd.

En gummikompensator består av en vulkaniserad gummibälg och på gummibälgen monteras lösa stålflänsar.

Både gummibälgen och flänsarna går att få i många olika kvaliteter.

Gummikvaliteten och stålkvaliteten avgörs av vilket media som går i gummibälgen samt vilken omgivande miljö den är monterad i.

Våra vanligaste gummikvaliteter är röd/EPDM som är lämplig för tex. avloppsvatten och oljefria media och gul/Nitril som är lämplig för olja, lösningsmedel och fetter. Utöver dessa två kan vi leverera gummikompensatorer i över 20 olika gummikvaliteter. Flänsarna kan levereras gulkromatiserade, galvaniserade eller  i rostfritt material.

En stor fördel är att vi kan leverera speciallösningar tex. DIN-fläns i ena sidan och ASME-fläns i andra, unika inbyggnadslängder mm.

Rådgör med oss om vilken gummikvalitet som fungerar bäst till ert media, allt för att få en lösning som håller länge!

Vad kan Nordic Bellows tillverka?

  • Dimension:                       DN25 till DN2000
  • Tryck:                                 -1 till 25 Bar
  • Temperatur:                     -50˚ C till ca. 250⁰C

Tillbehör

Är det slitande media rekommenderar vi ett löst innerskyddsrör. Innerskyddsröret förlänger livslängden på gummikompensatorn samt förhindrar att gummipartiklar slits loss och följer med mediat.

Förekommer det vakuum i systemet finns det risk för att gummikompensatorn suger ihop sig, detta undviks genom att montera en syrafast vakuumring i gummikompensatorn.

För att förhindra att gummikompensatorn förlänger sig går det att montera längdbegränsare på gummikompensatorns flänsar.

Vi väljer rätt produkt på rätt plats!

Vår styrka som leverantör är:

  • Att vi vet vilka gummikvaliteter som passar till vilket media. Du som kund kan känna dig trygg med att gummikompensatorn tål dina ställda krav.
  • Att gummikompensatorerna tillverkas i norra Europa. Gummikompensatorer är en standardprodukt som inte behöver transporteras över halva jordklotet.
  • Att du som kund alltid tar del av vår höga tekniska kunskap, vi kan ge våra kunder råd angående val av kompensatorer och var i systemen kompensatorerna ska placeras för optimal funktion.
Prisförfrågan
Rulla till toppen