Kompensatorer

Vi på Nordic Bellows är experter på kompensatorer, på produkter som tar upp oönskad rörelse i bla kanal- och rörsystem, i anslutning till fläktar, pumpar, skorstenar eller som en tätningslösning.

Industrier som använder många kompensatorer är tex. kraftvärmeverk, pappersbruk, stålverk, kärnkraftverk och petrokemifabriker. Genom åren har vi varit med om många intressanta projekt och delar gärna med oss av vår kunskap. Vi arbetar också mycket med konsulter som designar och beräknar rörledningar. Här bistår vi med råd om var och hur kompensatorer ska användas, vi tillhandahåller också all information till er som konstruktörer så ni kommer vidare i era beräkningar. 

Vill du diskutera kompensatorer i rördesign?

Något som blir viktigare och viktigare för våra kunder är att bli mer proaktiva och det hjälper vi gärna till med.

Jag vill diskutera rördesign

Tänk förebyggande – det tjänar alla på

För att hjälpa våra kunder att bli mer proaktiva erbjuder vi löpande inspektioner av kompensatorer. Normalt genomför vi en inspektion 1-3 månader innan revision för att kunna säkerställa att vår kund vet status på alla sina kompensatorer och har ersättningskompensatorer på plats till revisionen. Vissa kunder efterfrågar inspektioner varje år och andra väljer ett inspektionsintervall på 2-3 år. 

Ta ett proaktivt beslut:

Kontakta oss

Oplanerade händelser – när det blir akut

Alla händelser går inte att planera bort och då uppskattar våra kunder våra korta leveranstider av kompensatorer. Är det akut levererar vi på 1-2 dagar, normal leveranstid ligger på 1-4 veckor helt beroende på leveransomfattning. Det är inte ovanligt att en kund kontaktar oss och vi har levererat nya kompensatorer samt monterat dessa inom loppet av en vecka. Tex hade ett pappersbruk i Småland en brand i grovkvarnen och en kompensator blev förstörd. Vi levererade en ny kompensator på 2 dagar och vår montagepersonal var på plats när kompensatorn anlände, 3 dagar från kundens beställning var en ny kompensator monterad. Vi löste detta mitt i semesterperioden pga. vår höga tillgänglighet. 

Vi gillar verkligheten

Vi föredrar fysiska möten, att få komma ut och träffa kunder i deras miljö och se anläggningen ökar förståelsen och det gör det enklare för oss att ta fram passande erbjudande. Vi kompletterar gärna fysiska möten med digitala och tar gärna fram unika erbjudande för varje kund. Vissa kunder vill att vi håller en utbildning för deras underhållspersonal i montage av kompensatorer. Andra vill att deras konstruktionsavdelning ska få en mer djupgående teknisk utbildning.  

Stål- väv- och gummikompensatorer

Vi på Nordic Bellows AB designar och levererar kompensatorer i tre olika material: stål-, väv- och gummimaterial. Vi är experter på kompensatorer och rådgör alltid med våra kunder om vilken typ av kompensatorer som passar bäst för kundens unika applikation. Val av kompensatorer är beroende av tex tryck, temperatur och media. Kompensatorer i väv kan bestå av ett till åtta olika materiallager, helt beroende på i vilken miljö kompensatorerna ska monteras och vilket media som ska passera genom kompensatorerna. Detsamma gäller för kompensatorer i stål. Vi väljer rätt stålkvalité utifrån designkriterierna. kunden får alltid kompensatorer som fungerar optimalt i deras unika miljö.

Läs mer om axialkompensator

Läs mer om gummikompensator

Läs mer om lateralkompensator