Kompensatorer

Vi på Nordic Bellows är experter på kompensatorer, på produkter som tar upp oönskad rörelse i bla kanal- och rörsystem, i anslutning till fläktar, pumpar, skorstenar eller som en tätningslösning.

En bild på en stålkompensator från Nordic Bellows

Stålkompensatorer

Högkvalitativa stål- kompensatorer med kort leveranstid.

En bild på en vävkompensator från Nordic Bellows

Vävkompensatorer

Vävkompensatorer tillverkade helt efter kundorder på under 3 veckor.

En bild på en gummikompensator från Nordic Bellows

Gummikompensatorer

Standard och kundanpassade gummikompensatorer till industriapplikationer.

Kompensatorer för industri

Många kompensatorer används i industrier som tex. kraftvärmeverk, pappersbruk, stålverk, kärnkraftverk och petrokemifabriker. Genom åren har vi varit med om många intressanta projekt och delar gärna med oss av vår kunskap. Vi arbetar också mycket med konsulter som designar och beräknar rörledningar. Här bistår vi med råd och tillhandahåller också all information till er som konstruktörer så ni kommer vidare i era beräkningar.

Vill du diskutera kompensatorer i rördesign?

Något som blir viktigare och viktigare för våra kunder är att bli mer proaktiva och det hjälper vi gärna till med.

Tänk förebyggande – det tjänar alla på

För att hjälpa våra kunder att bli mer proaktiva erbjuder vi löpande inspektioner. Normalt genomför vi en inspektion 1-3 månader innan revision för att kunna säkerställa att vår kund vet status och har ersättningskompensatorer på plats till revisionen. Vissa kunder efterfrågar inspektioner varje år och andra väljer ett inspektionsintervall på 2-3 år.

Oplanerade händelser- när det blir akut

Alla händelser går inte att planera bort och då uppskattar våra kunder våra korta leveranstider. Är det akut levererar vi vävkompensatorer på 1-2 dagar, normal leveranstid ligger på 1-4 veckor helt beroende på leveransomfattning. Det är inte ovanligt att en kund kontaktar oss och vi har levererat nya samt monterat dessa inom loppet av en vecka. Tex hade ett pappersbruk i Småland en brand i grovkvarnen och en vävkompensator blev förstörd. Vi levererade en ny på 2 dagar och vår montagepersonal var på plats när den anlände, 3 dagar från kundens beställning var en ny monterad. Vi löste detta mitt i semesterperioden pga. vår höga tillgänglighet.

Vi gillar verkligheten

Vi föredrar fysiska möten, att få komma ut och träffa kunder i deras miljö och se anläggningen ökar förståelsen och det gör det enklare för oss att ta fram passande erbjudande. Vi kompletterar gärna fysiska möten med digitala och tar gärna fram unika erbjudande för varje kund. Vissa kunder vill att vi håller en utbildning för deras underhållspersonal i montage av kompensatorer. Andra vill att deras konstruktionsavdelning ska få en mer djupgående teknisk utbildning.

Stål- väv- och gummikompensatorer

Vi på Nordic Bellows AB designar och levererar kompensatorer i tre olika material: stål-, väv– och gummimaterial. Vi är experter på kompensatorer och rådgör alltid med våra kunder om vilken typ som passar bäst för kundens unika applikation. Val av modell är beroende av tex tryck, temperatur och media. Kompensatorer i väv kan bestå av ett till åtta olika materiallager, helt beroende på i vilken miljö de ska monteras och vilket media som ska passera genom dem. Detsamma gäller för de i stål. Vi väljer rätt stålkvalitet utifrån designkriterierna. Kunden får alltid rätt variant som fungerar optimalt i deras unika miljö.

Rulla till toppen