Tryckavlastande stålkompensatorer

Vad är en tryckavlastande kompensator?

En tryckavlastad kompensator ger inte upphov till en reaktionskraft från invändigt övertryck och det är en stor fördel i vissa applikationer.

När en stålkompensator sätts under tryck uppstår en reaktionskraft vilket är kompensatorns medelarea x trycket. Fixar och kringutrustning måste designas så att de tål kompensatorns reaktionskraft. En vanlig applikation för tryckavlastade kompensatorer är långa rörsträckor tex fjärrvärmeledningar där det inte finns plats för stora fixpunkter för att hantera reaktionskraften. Då kan man designa med tryckavlastade kompensatorer istället vilket gör att de stora / kraftiga fixpunkterna inte behövs. En tryckavlastad kompensator består av tre seriekopplade bälgar och den enda kraften man ska räkna med är fjäderkraften för de tre bälgarna. 

Vad vi kan leverera

Vi skiljer mellan axiala tryckavlastade kompensatorer och tryckavlastade kompensatorer i böj. Alla kompensatorerna tillverkas efter kundorder av högkvalitativt material från europeiska stålverk. Bäst är att kontakta oss så hjälper vi dig att ta fram den design som är optimal för just din applikation. Just tryckavlastade kompensatorer är komplexa, det krävs stor kunskap och teknisk erfarenhet för att designa dem rätt. 

Vi designar och tillverkar kompensatorer för olika tryck, temperaturer, rörelser och media. Kompensatorerna tillverkas i det material som passar mediat bäst. Allt för att hållbarheten och livslängden ska bli så lång som möjligt.

Montering av tryckavlastande kompensatorer

Korrekt installation av tryckavlastande kompensatorer är avgörande för deras funktion och livslängd. Vid leverans medföljer alltid detaljerade monteringsanvisningar, läs igenom dem innan montaget. Genom att följa våra anvisningar kan du säkerställa en säker och effektiv installation. Utöver montageanvisningarna finns vi alltid tillgängliga för att ge support och rådgivning under installationsprocessen och under kompensatorns hela livslängd.

Har du frågor eller vill diskutera ett specifikt projekt med tryckavlastade kompensatorer? Tveka inte att kontakta oss, vi delar alltid med oss av vår kunskap och erfarenhet. Besök vår hemsida, ring eller maila oss för mer information och rådgivning.

En lateralkompensator på en lastpall från Nordic Bellows
Rulla till toppen