Reglerspjäll

Robusta spjällventiler

Information om reglerspjäll

Sedan 1993 har Nordic Bellows AB försett den svenska industrin med robusta spjällventiler. Våra återkommande kunder återfinns inom alla industrier tex. kraftindustrin, stålverk, pappersbruk och kemifabriker.

Alla spjällen designar vi utifrån varje kunds unika applikation och funktion. Vi tillhandahåller vridspjäll, jalusispjäll, skjutspjäll och fördelningsspjäll. Spjällen regleras sedan med handspak, snäckväxel, pneumatiska, elektriska eller hydrauliska manöverdon.

Vi skiljer på om spjällen ska reglera flödet eller endast användas som avstängningsspjäll.
Om det ska vara reglerspjäll måste vi ta hänsyn till det i utformandet av manöverdonet.

Reglerspjäll används när flödet i systemet ska regleras tex luftflödet in i en panna.

Det våra kunder uppskattar med oss är:

 • Hög kvalitet
  Reglerspjällen är robust tillverkade och fungerar ypperligt i en tuff industrimiljö. Det är viktigt för att minimera kundens underhåll och helt eliminera oplanerade stopp.
 • Hög service
  Vi är kända för att återkoppla snabbt och hitta de bästa lösningarna för våra kunder. Vi kommer gärna ut till anläggningen och därigenom får en bättre förståelse för applikationen innan vi gör designen.
 • Lokal tillverkning
  Alla reglerspjäll tillverkas i Danmark med stål från europeiska stålverk. Detta gör att vi håller både korta tillverknings- och transporttider.
 • Komplett underlag
  Du som kund får alltid en komplett ritning med offerten och den sparar vi även hos oss så vi har dokumentation på allt vi levererat sedan 1993.

Vill du diskutera reglerspjäll?

Vi är experter på spjäll. Hör av dig till oss om du har några frågor eller funderingar.

Rött reglerspjäll
Rulla till toppen