Dukstos

En dukstos har flera användningsområden tex. som anslutning på in- och utlopp på fläktar, i ventilationssystem och i luft- och rökgaskanaler. En dukstos kallas också vävkompensator.

Vi på Nordic Bellows är specialister på kompensatorer i stål, väv och gummi och vi bistår gärna med råd, tips och vår erfarenhet.

Om du behöver en snabb prisuppgift på en dukstos

Klicka här

Kundanpassat underlättar

Allt vi levererar är helt kundanpassat, vi tillverkar dukstosarna helt efter varje kunds önskemål.

Flera av våra kunder uppskattar att vi kan anpassa dukstosarna efter deras verklighet. Tex. en kund behöver en konisk dukstos, en annan behöver foga ihop en rund kanal med en fyrkantig och då specialsyr vi en dukstos för just det ändamålet. Det går att spara pengar genom att använda dukstosar istället för konor eller passbitar. Montaget blir också mer kostnadseffektivt.

Är leveranstiden viktig för dig?

Vi arbetar mot industrin och förstår vikten av korta och exakta leveranstider. Normal tillverkningstid på dukstosar är 1-2 arbetsveckor och om det är akut tillverkar vi på 1-2 dagar.

Vad består en dukstos av?

Vi har tillgång till många olika material som kan kombineras i oändliga variationer för att passa just din applikation. Val av material i dukstosen är helt beroende på vilket media som transporteras i systemet. Våra dukstosar tillverkas bla i siliconbelagd glasfiberväv, PVC, EPDM, teflon och kevlar. Kontakta oss så skickar vi gärna över materialprov och materialspecifikationer, tänk på att allt material i dukstosarna håller industrikvalitet.

Designdata

Montagesätt

En dukstos kan monteras på två olika sätt, med spännband eller mellan flänsar. Vi levererar med spännband, kanalflänsar, lösflänsar, innerskyddsrör och bult. Det är upp till dig som kund att specificera vad du behöver, vi kan leverera allt från enkla reparationskit till kompletta enheter.

Ritningar

Till skillnad från andra leverantörer av dukstosar levererar vi alltid med ritningar på det vi offererar. När du frågar på ett snabbt pris av oss får du alltid en komplett offert inkl. ritning.

Kontakta oss