Dukstos

Information om dukstos

En dukstos används för att ta upp axial- och lateral rörelse, vibrationer och montageavvikelser i system med tryck under 30 000 Pa / 0,3 bar. Vi kallar dukstos även vävkompensator eller vävbälg. 

Dukstosar har flera användningsområden tex. monteras alltid dukstosar på in- och utlopp på fläktar för att ta upp vibrationer och inte föra vibrationerna vidare, i ventilationssystem och i luft- och rökgaskanaler. 

Vi på Nordic Bellows är specialister på kompensatorer i stål, väv och gummi och vi bistår gärna med råd, tips och vår erfarenhet.

Kundanpassat underlättar

Allt vi levererar är helt kundanpassat, vi tillverkar dukstosarna helt efter varje kunds önskemål.

Flera av våra kunder uppskattar att vi kan anpassa dukstosarna efter deras verklighet. Tex. en kund behöver en konisk dukstos, en annan behöver foga ihop en rund kanal med en fyrkantig och då specialsyr vi en dukstos för just det ändamålet. Det går att spara pengar genom att använda dukstosar istället för konor eller passbitar. Montaget blir också mer kostnadseffektivt.

Är leveranstiden viktig för dig?

Vi arbetar mot industrin och förstår vikten av korta och exakta leveranstider. Normal tillverkningstid på dukstosar är 1-2 arbetsveckor och om det är akut tillverkar vi på 1-2 dagar och skickar med expressfrakt till våra kunder. 

Vad består en dukstos av?

Vi har tillgång till många olika material som kan kombineras i oändliga variationer för att passa just din applikation. Val av material i dukstosen är helt beroende på vilket media som transporteras i systemet och vilket tryck och temperatur det är i systemet. Våra dukstosar tillverkas bla i siliconbelagd glasfiberväv för luft med en max. temperatur på 200⁰C, PVC, EPDM, teflon och kevlar. Kontakta oss så skickar vi gärna över materialprov och materialspecifikationer, tänk på att allt material i dukstosarna håller industrikvalitet. Det är viktigt att både välja rätt material och rätt inbyggnadslängd för att dukstosarna ska hålla så länge som möjligt. 

Designdata

  • Media: Luft, rökgaser och fuktiga/aggressiva rökgaser
  • Temperatur: -20 till +900⁰
  • Utförande: Runda, rektangulära, koniska och förskjutna, kombination av rund i ena sidan och rektangulär i andra sidan.
  • Dimension: Helt kundanpassad

Montagesätt

En dukstos kan i huvudsak monteras på två olika sätt, med spännband eller mellan flänsar. 

Vi levererar med spännband, kanalflänsar, lösflänsar, innerskyddsrör och bult. Det är upp till dig som kund att specificera vad du behöver, vi kan leverera allt från enkla reparationskit till kompletta enheter. Många kunder köper ett enkelt reparationskit så de kan lappa trasiga dukstosar i väntan på att de kan stänga ner anläggningen och byta. Vi rekommenderar reparationskit jämfört med att ha dukstosar på lager, det är mer kostnadseffektivt. 

Ritningar

Till skillnad från andra leverantörer av dukstosar levererar vi alltid med ritningar på det vi offererar. När du frågar på ett snabbt pris av oss får du alltid en komplett offert inkl. ritning. Allt för att säkerställa att måtten blir helt rätt. 

2st dukstosar
Rulla till toppen