Jalusispjäll

Våra spjäll är i industrikvalité vilket innebär att de är robusta, kraftiga och kräver mycket lite underhåll.

Information om Jalusispjäll

Spjäll är en av de 6 komponenterna vi på Nordic Bellows AB har i vårt produktprogram.

Våra spjäll är i industrikvalité vilket innebär att de är robusta, kraftiga och kräver mycket lite underhåll. Spjällen ska inte förväxlas med spjäll för ventilation som ofta är i klenare utförande.

I vårt spjällprogram ingår: vridspjäll, reglerspjäll, jalusispjäll, fördelningsspjäll, spärrluftspjäll, skjutspjäll och ledskenespjäll. Det är många olika typer av spjäll, det gäller att välja rätt spjäll till rätt applikation.

Jalusispjäll är ett spjäll med 2 eller fler spjällblad. Ett jalusispjäll består av en spjällkarm med motgående spjällblad. Främst används jalusispjäll för att reglera flöden tex. för att reglera luftflödet in i en process. Antal spjällblad är beroende på spjällets storlek, vi tillverkar både runda och rektangulära jalusispjäll. Vi tillverkar spjäll upp till ca 10 kvm.

Material på jalusispjäll

Våra spjäll tillverkas i kolstål eller olika kvalitéer av rostfritt stål. Våra spjäll kan också fås i tex. 254SMO, 253MA och 16Mo3. Det är främst temperatur och media som avgör materialvalet.

Täthet

Alla spjälls täthet räknas som en funktion mellan karmarean och arean på spjällbladet, tätheten hamnar alltid på mellan 98-100%, helt beroende på spjällets utformning.

Vi använder inga mjuktätningar utan alla spjäll tätas med metallanslag som anpassas efter varje unikt spjällblad, allt för att spjället ska hålla tätt under hela sin livstid.

Minimalt med underhåll

Vi vill underlätta för våra kunder och säkerställa att våra spjäll fungerar utan löpande underhåll.

Detta har vi gjort genom att inte använda lager som behöver smörjas utan vi har packboxar med grafitpackningar. Det är väldigt viktigt för oss att spjällen är tillförlitliga och att de inte orsakar oplanerade och kostsamma stopp för våra kunder.

Nordic Bellows AB är kända för sina robusta industrispjäll.

Vitt jalusispjäll
Rulla till toppen