CAD ritning

Vi delar gärna med oss av vår kunskap

Kompensatorer och då främst stålkompensatorer kan uppfattas som en komplex komponent, vissa kan känna lite osäkerhet när en stålkompensator behövs i ett projekt. Osäkerheten beror ofta på bristande kunskap om stålkompensatorer, tex har vi märkt att många inte riktigt förstår hur de fungerar. Det förekommer också tveksamheter om var stålkompensatorerna ska placeras i rörsystem för optimal funktion och var styrningar och fixar ska placeras.

Bild1 1536x728 1
Vi delar gärna med oss av vår kunskap 3


Vi delar gärna med oss av vår mångåriga kunskap, vi har arbetat heltid med kompensatorer sedan 1993, många av våra kunder använder oss som bollplank, ta du också del av den förmånen.

Vi har en kort standardutbildning i stålkompensatorer, den tar ca 60 min (helt beroende på antal frågor från er) och vi gör det digitalt via Teams. Främst riktar utbildningen sig till konstruktörer och personer som designar rörsystem eller annan utrustning där stålkompensatorer behövs.

Exempel på vad vi går igenom:

  • Vilka typer av kompensatorer som finns och när vilken typ ska användas.
  • Hur reaktionskraft fungerar och hur man undviker det.
  • Placering av styrningar och fixpunkter.
  • När innerskyddsrör behövs.
  • Livslängd / antal cykler.
  • Materialval.
  • Dokumentation.
Bild2
Vi delar gärna med oss av vår kunskap 4

Naturligtvis kan vi också genomföra kundspecifika utbildningar både digitalt och på plats hos er, bara kontakta oss så tar vi fram ett förslag.

De sista åren har vi genomfört ett par digitala föreläsningar för konstruktionsavdelningar och även på plats hos ett par slutkunder, då det ofta blev fel vid montage av stålkompensatorer med dragstänger.

Rulla till toppen