2st dukstosar

Kona – En flexibel övergång

Vävkompensatorer används bl.a. för att ta upp rörelser, vibrationer och för att minska spänningar i kanalsystem samt hantera termisk expansion. Vidare monteras oftast kompensatorer på in- och utlopp på fläktar för att förhindra att vibrationer från fläkten fortplantas i systemet.

Men utöver ovanstående applikationer kan man även använda vävkompensatorer som en flexibel övergång mellan en fyrkantig kanal till en rund kanal. Eftersom alla vävkompensatorer tillverkas baserat på era dimensioner och driftdata kan vi bygga en kompensator som är fyrkantig och flänsad i ena änden och rund med spännband i andra änden.

fran runt till rektangulart 2
Kona - En flexibel övergång 3

En kona kan kosta en hel del att tillverka i stål. Om man däremot tillverkar den i väv så blir priset mycket lägre samtidigt som ni får en möjlighet att hantera eventuella rörelser. Dessa rörelser hade med en stålkona bara förts vidare i systemet men en kona i väv kommer absorbera rörelserna.

Precis som med en vanlig vävkompensator kan vi hantera olika typer av media med olika höga temperaturer.

image 22
Kona - En flexibel övergång 4

Vill du diskutera vidare?

Rulla till toppen