Axialkompensator

Rostfria stålkompensatorer

Vilka rörelser tar en axialkompensator upp?

Axialkompensatorer används i många olika system för att ta upp både rörelser och vibrationer. Axialkompensatorer används för att ta upp en rörelse i sin egen längdriktning.

Antingen trycks axialkompensatorn ihop eller dras ut, helt beroende på vilken funktion den ska ha i systemet. Vanligast är att axialkompensatorer designas för en hoptryckning, själva rörsystemet förlänger sig när det utsätts för värme och tryck och då trycker kompensatorn ihop sig motsvarade.

En axialkompensator kan ta upp till ca 200 mm axial rörelse. Är rörelsen större kan fler kompensatorer behöva monteras.

Vad vi kan leverera

Som minst kan vi tillverka axialkompensatorer med en diameter på 30 mm och ända upp till dimensioner på ca 12 meter. I designtryck klarar vi från fullt vakuum till över 200 bar, vilket är väldigt högt tryck men det är naturligtvis också beroende på dimension. Ju mindre dimension en axialkompensator har desto högre tryck tål den. När det gäller temperaturer kan vi tillverka axialkompensatorer som tål från -50⁰ till 950⁰C, allt beror på vilket stålmaterial vi väljer.

Hur monteras en axialkompensator?

Våra axialkompensatorer levereras alltid med anslutningsdetaljer i form av svetsändar, lösa eller fasta flänsar. Har du andra önskemål, fixar vi det också.

För att underlätta ditt montage gör vi svetsändarna i samma materialkvalitet och tjocklek som mötande rör allt för att montagesvetsen ska bli så enkel som möjligt att utföra. När det gäller flänsar så bara specificera tryckklass & flänsstandard så monterar vi på rätt flänsar på axialkompensatorn, vi kan också leverera med kanalflänsar om det behövs.

Kontakta oss och dra nytta av vår kunskap.

Om du vet exakt vad du behöver så kontakta oss för en offert inkl. ritning, om du inte vet vad du behöver har du en ännu större anledning att kontakta oss, vi ställer rätt frågor så du får en axialkompensator som passar just dina behov.

En axialkompensator i rostfritt stål på en lastpall.
Rulla till toppen