Industrispjäll

Nordic Bellows AB är kända för sina robusta industrispjäll. Vi har i snart 30 år designat och tillverkat spjäll till den svenska industrin. Våra kunder är bla kraftvärmeverk, pappersbruk, stålverk, gruvor mm.

Det våra kunder uppskattar med oss är:

Vi återkopplar väldigt fort och bistår alltid med vår kunskap för att hitta den bästa lösningen i varje projekt. Vi besöker också gärna våra kunder för att se anläggningen och därigenom få en bättre förståelse för applikationen innan vi gör designen.

Allt tillverkas i Danmark med stål från europeiska stålverk. Det innebär att vi har korta leveranstider och korta transporter.

Med våra offerter skickar vi alltid komplett ritningsunderlag. Desutom sparar vi all dokumentation. Vi har ritningar på alla spjäll och övriga komponenter som vi levererat sedan vi startade 1993.

Vi har inga lager som kräver underhåll och smörjning. I stället har vi valt att designa spjällen med en packbox med grafitpackningar. Allt för att underlätta för kunden.

 

Spjälltyper och material

De spjäll vi tillverkar är vridspjäll som kan användas som avstängnings- eller reglerspjäll, jalusispjäll och skjutspjäll, runda, rektangulära och kvadratiska. Spjällen tillverkas i kolstål eller olika rostfria stålkvalitéer, våra spjäll kan också fås i tex. 254SMO, 253MA och 16Mo3. Det är främst temperatur och media som avgör materialvalet.

Läs mer om spjäll i vår broschyr

Manöverdon

Hur spjällen ska styras avgör kunden. Vi erbjuder allt från handspak, snäckväxel till elektriska, pneumatiska och hydrauliska manöverdon. Alla spjäll provkörs med sitt manöverdon innan leverans.

Vill du diskutera spjäll, kontakta oss