Industrifläkt

Det finns många olika typer av fläktar, vi på Nordic Bellows AB designar och levererar robusta industrifläktar. Industrifläktar behövs i alla branscher från kraftvärmeverk, stålverk, pappersbruk till livsmedelstillverkning och kemiframställning.

Vi är återförsäljare av danska BarkerBille fläktar. Fläktarna kännetecknas av extra hög verkningsgrad, låg energiförbrukning och låga ljudnivåer vilket gör att vi kan möta dagens höga miljökrav.

Viktigt att veta är att alla fläktar tillverkas lokalt i Danmark.

Det ger dig som kund tre stora fördelar:

Vill du diskutera industrifläktar med oss, bara ring!

Kontakta oss

Utbud, materialkvalitet och tillbehör

Centrifugalfläktar och axialfläktar som är remdrivna, direktdrivna eller direktdrivna via koppling arbetar vi med. Vi har utvecklat två produktprogram: ”industrial line” och ”heavy duty line” allt för att tillgodose den svenska industrin.

Våra luftfläktar används tex till primär-, sekundär- och tertiärluft eller till utsug eller varför inte till förbränningsluft eller som kylfläktar. Medan materialtransportfläktar används för att flytta media/partiklar, här gäller det att använda slitstarktmaterial i de utsatt delarna som tex. fläkthjul och fläkthus. Vi designar så klart även fläktar för höga temperaturer, fläktar som är ATEX-klassade och rökgas / boosterfläktar mm.

Industrifläktarna tillverkas i många olika material från kolstål och olika rostfria kvalitéer. Vi tillverkar också i tex. Corten, Hardox, Duplex, SMO254, det är mediat som styr materialvalet.

De tillbehör vi kan leverera med industrifläktarna är bla. ljuddämpare, fläktisolering. flänsar/motflänsar, vävkompensatorer till in- och utloppen, skyddsnät, dränering mm.

Läs mer i vår broschyr

Tillgänglighet

En stor konkurrensfördel är vår höga tillgänglighet. Vi sitter i södra Sverige och besöker gärna våra kunder för att diskutera lösningar där industrifläktar ingår. All tillverkning sker i Danmark vilket gör att servicepersonal alltid finns nära tillhands och står på standby när det behövs.

Den höga tillgängligheten uppskattas av våra kunder när de är i akut behov av reservdelar, tex. om vi snabbt ska tillverka ett nytt fläkthjul eller andra reservdelar.

Naturligtvis är alla kunder välkomna till fabriken för att se fläkttillverkningen.

Kontakta oss och dra nytta av vår kunskap

Kontakta oss